23 februari 2020
11:00

Borås Bandy

Referat: BK Wiking - Borås Bandy

Säsongens bästa bandy? Ja kanske var det det vi presterade första 30 min av första halvlek mot BK Wiking, Lidköpings äldsta bandyförening.

Efter redan 20 sekunder levererar Mattias Timan sitt första assist av tre till Mattias Wenstedt som iskallt sätter 0-1. Så skönt för oss som sent igår och idag kunnat konstatera att vi saknade Stefan Nordén, Matts Gustafsson och Jakob Rosberg av olika anledningar. Men laget, idag lett av Mikael Eklöf, fokuserade och spelade riktigt fin och effektiv bandy i kanske Sveriges finaste bandyarena, Sparbanken Lidköping Arena.
0-2 satte Albin Ekström i nät efter 8 minuter, framspelad av Mattias Timan igen.
1-2 reducering i 12:e minuten men strax därefter i den 14:e minuten var det dax igen. 1-3 av Mikael Eklöf snyggt assisterad av Johan Janebrink.
I den 17:e minuten avgör mer eller mindre firma Timan/Eklöf tillställningen med sitt 1-4. Målskytt: Eklöf, ass Timan.
Vi spelar kanonfin bandy och skapar flera lägen. I den 27:e minuten avgör vi definitivt med 1-5 på straff efter fint samspel av fler spelare. Eklöf byter in sig själv(;)) och sätter stenhårt straffen.
BK Wiking reducerar lite onödigt till 2-5 i den 36:e minuten och vi avslutar lite sådär men går till halvtidsvila med 2-5 ledning.

Andra halvlek bjöd på flertalet fina kombinationer och ett vasst målvakts spel av vår Max Rosvall, som fortsatte med sitt kvalitetspel från första de gånger Wiking testade oss och kom till avslut.
2-6 i minut 49: Mattias Wenstedt efter skott av Eklöf.
2-7 i minut 56: ”Wena” igen utan assist.
2-8 i minut 66: Eklöf igen mycket fint framspelad av Patrik ”Palle” Schelin!
2-9 i minut 69: Micke Eklöf igen nu framspelad av Axel Isberg.
I den 70 minuten begär BK Wiking Timeout men kan inte förändra sitt spel utan vi spelar smart vidare på vårt sätt.
2-10 i minut 75: Mattias Wenstedt sätter sitt fjärde för dagen snyggt framspelad av Johan Janebrink.
2-11 i minut 86: Timan, vilken match du gör, och Mattias avslutar målskyttet för Borås Bandy idag med en pärla helt utan assist.

Tyvärr skadar sig Wikings fina målvakt när han kolliderar med vår spelare Martin Rundqvist i en olycklig situation i minut 88. Domarna frågar om vi kan blåsa av och så blir det med sjukvård som betydligt viktigare än några minuters spel tycker vi alla. Vi önskar snabbt tillfrisknande! Jonas Isberg tar som vanligt professionellt hand om skadan.

För övrigt en väl genomförd match med ett mycket stabilt försvarspel med vår kapten Rune Younan som gör sin kanske bästa match för säsongen.

Ett stort pluss till säsongens bästa domarteam: team Broberg med Eriksson/Lindell. Fin känsla för spelet och bra kommunikation med oss alla på och vid sidan av isen!

Ny match på tisdag i Vänersborg väntar oss. Innan vi möter Mosserud i Karlstad på lördag och hemma i Borås dagen efter dvs söndag om 1 vecka.